Het ensemble « la Cetra d’Orfeo » (De Lier van Orfeus ) is een ensemble voor oude muziek, opgericht door Michel Keustermans. Hun bijzondere aanpak ligt in de samenstelling van hun programma’s die op een levendige en laagdrempelige manier worden gebracht. Hun originele concerten zijn minitieus opgebouwd als een wandeling waarbij de luisteraar zich emotioneel en spiritueel begeleid voelt naar één of meerdere hoogtepunten.

Gevormd rond een trouwe kern van kunstenaars, gespecialiseerd in de uitvoeringspraktijk van de XIIIe tot de XVIIIe eeuw, werd de groep erkend als cultureel ambassadeur van de Franstalige Gemeenschap. De voortdurende vernieuwing van hun programmatie laat toe dat zij op regelmatige basis door talrijke fesivals worden uitgenodigd in België, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Oostenrijk, Turkije, Indië, Chili en Mexico. Naast traditionele concerten, bouwen hun concert-spektakels zich op rond diverse thema’s die veelal meerdere artisiteke disciplines omhelzen : poëzie, schilderkunst en live-striptekenkunst, historische en hedendaagse dans, draadmarionnetten, jongleurs, solisten en kamerkoor. De kunstenaars die veelal hun medewerking aan de creaties verlenen zijn de choreograaf Lieven Baert, de acteur Bruno Georis, striptekenaars zoals Yves Swolfs en Janry, de regisseur en verhalenverteller François Van Eeckhaute en de marionnettist Caerlynn, .... De musici die de kern van ensemble uitmaken zijn sopranen Caroline Weynants en Marie de Roy, Philippe Malfeyt en Jurgen De Bruyn op luit en gitaar, Hannelore Devaere op harp, Dirk Vandaele op viool, Martin Bauer op viola da gamba, Jacques Willemijns op clavecimbel en Benoit Laurent op hobo. Het ensemble nam diverse CD’s op voor Labels als Arsis, Pavane, Cypres, Avanti Classic, Eole enz…

In de herfst van 2012 werd het ensemble uitgenodigd om in Istanbul op te treden naar aanleiding van de Belgische economische missie van Prins Philippe en Prinses Mathilde.
In 2013 was La Cetra d’Orfeo ensemble in residence bij Edificio in de Solvay Bibliotheek te Brussel. Ze brachten er 23 concerten gegroepeerd rond 8 thema’s. Het seizoen werd onder de Hoge patronage van Hare Majesteit Koningin Mathilde geplaatst.

In november 2014 was La Cetra d’Orfeo de eregast van het XXe Barokfestival van Istanbul.

In 2015 speelde La Cetra tijdens het Barokfestival van Clusj (Roemenië).

In 2016 werd een nieuw programma samengesteld: Orient Express, een dialoog tussen barokmuziek en traditioneel muziek uit Turkije en de Balkans.

Meer info's nodig ? Stuur dan een mail naar office.cetra@gmail.com

 


Catalogus - Laatste creaties
Download catalogue - pdf version >

Pictures 1 / 2 / 3 / 4 CD Lavender's Blue >

Pictures 1
   

Pictures with dancers >
Pictures with choir >
   

Pictures 1 / 2 / 3 / 4
   

Pictures 1 / 2 CD Folia >  

Pictures >    

   

Pictures 1 / 2    

Pictures >
CD J.B. de Moismortier >  

Pictures >    Pictures 1 / 2 / 3 / 4    

Pictures >    

 

La Cetra d'Orfeo bénéficie du soutien de la Communauté française, direction générale de la culture et de la Province du Brabant Wallon,
de la Région Wallonne, de la Cocof et de la Commune de Braine-le-Château.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker